Fitter op vakantie

Deze vakantie ben ik erachter gekomen dat het net zo makkelijk wel kan. Het is een uurtje, om de dag, goed besteed. Iedere extra ‘vakantiecalorie’ ga ik zo te lijf. En het is nog lekker ook.

hardlopentexelGezond eten tijdens vakantie
Iedere vakantie heb ik het me voorgenomen. Niet extra en niet ongezond eten tijdens de vakantie. Gezond eten is ook lekker. Heel eerlijk… vaak sluipt er toch vaak een (of meer) ongezond extraatje iedere dag tussendoor. Daahaaag goede voornemen.

Deze vakantie ben ik erachter gekomen dat het net zo makkelijk wel kan. Net iets vaker ‘nee’ zeggen tegen de verleidingen en zelf koken. Zo komen er wat minder ‘vakantiecalorieën’ binnen. En het is nog lekker ook.

Voorbereiding en geen smoesjes
Dat zijn de twee dingen die ik deze vakantie bewust anders heb gedaan. Als voorbereiding heb ik deze vakantie gezonde recepten meegenomen en uitgezocht waar ik de gezonde ingrediënten kan kopen. Daarnaast heb ik een trainingsschema gekregen, aangepast naar wat haalbaar is op mijn vakantielocatie. En heb ik alle goede kleding om te sporten, compleet(!) bij me.

Door die voorbereiding heb ik geen smoesjes meer. Geen tijd om te koken, geen tijd om boodschappen te doen, geen goede winkel in de buurt, allemaal onzin. En smoesjes op niet te sporten zijn er ook niet meer te verdedigen. Tijd is het enige wat het me kost. En zeg nu eerlijk. Ik ben op vakantie dus tijd genoeg.

Met goede voorbereiding en zonder smoesjes, zo ga ik nu de strijd tegen de vakantiecalorieën aan. Misschien kom ik zaterdag wel fitter terug dan dat ik ben gegaan. Dat zou wat zijn!